Het lekkerste bananenbrood met bosbessen

Met de zomer voor de deur is het tijd om weer wat luchtige, gezonde, maar vooral lekkere snacks te serveren! Bananenbrood is de perfecte manier om op een heerlijke wijze van jouw (over)rijpe bananen af te komen! Om dit nog lekkerder te maken hebben we het recept verrijkt met een goede hand bosbessen, zodat het ook nog wat extra voedingswaarde meedraagt!

Wat hebben we nodig?

  • 3 rijpe bananen, geprakt
  • 2 eieren
  • 100 g suiker (optioneel)
  • 120 ml plantaardige olie
  • 200 g bloem
  • 1 tl bakpoeder
  • 1/2 tl zout
  • 1 tl kaneel
  • 100 g bosbessen

Hoe pakken we het aan?

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Vet een brood/cakevorm in.
  2. Meng alle ingrediënten behalve de bosbessen in een grote kom tot een glad beslag.
  3. Voeg de kaneel toe aan het beslag en meng goed door.
  4. Spatel voorzichtig de bosbessen door het beslag.
  5. Giet het beslag in de broodvorm.
  6. Bak gedurende 50-60 minuten, of tot een tandenstoker in het midden gestoken er schoon uitkomt.
  7. Laat afkoelen in de vorm gedurende 10 minuten, haal dan uit de vorm en laat volledig afkoelen op een rooster.

Onthoud: Hoe rijper de bananen, hoe minder suiker je nodig hebt om hem zoet te krijgen! Zelf bakken wij hem het liefst met nagenoeg geen suiker, dan heb je nog wat ruimte over om een klein laagje jam of Nutella erop te smeren 😎

Nog een kleine pro tip: in plaats van bosbessen kun je ook een goede hand walnoten fijnhakken en die door je beslag mengen voor de het in de oven doet!

Deel dit recept met je vrienden!

Facebook
WhatsApp
Email
Print
Meest recente posts
Scroll naar boven